2015. sze 26.

Tíz kedvenc "csináld magad" ötletünk fából

írta: fotodoboz.hu
Tíz kedvenc "csináld magad" ötletünk fából

Összegyűjtöttünk 10 különböző nehézségű, fából készíthető tárgyat. Kisebb-nagyobb kézügyességgel mindegyik elkészíthető otthon is.

fa_sziv.jpg

Uszadék fából készített szív. Kertben, erdőben található ágakból is meg lehet csinálni.


lampatarto.jpg

Viharlámpa a kertbe, vagy szobába. A deszkákat érdemes valamilyen módon lekezelni, ha kültéren szeretnétek használni, pl. viharban.


ujrafa_madarakkal.jpg Madarak a dróton. A megmunkált deszkákat hátul egy-két léccel össze kell szögelni. A madarakat fekete akril festékkel percek alatt rá lehet festeni. A madarak körvonalát ceruzával érdemes előre felvázolni.


fa_dekor_2.jpg

Az előzőhöz nagyon hasonló, azzal a különbséggel, hogy most már színesben festünk. Ha nem megy a festés, a fotodoboz.hu weboldalon rendelhetsz fára nyomtatott fényképet, grafikát is.


ipadstand.jpg

Tablet tartó maradék fa anyagból. Egy marógép sokat segíthet, de kézzel is ki lehet vágni a kb 2 cm mély, 1 cm széles hasítékot (mérd le a tabletedet mielőtt neki látsz), ahova el lehet helyezni a tabletet. Érdemes szépen lelakkozni és a talpára gumi vagy filc lábakat ragasztani, hogy ne karcolja össze a bútorokat. Kisebb méretben telefonhoz is használható.


tengericsiko_fa.jpg

Hasonló a szívhez, itt egy kicsit bonyolultabb a forma, viszont párhuzamosan vannak a fák, ami segíthet egy kicsit. Részletesebb leírása itt: LINK!


falitarto.jpg

Lécek, deszka darabok és faragasztó kell ehhez a látványos falidíszhez. Érdemes a fa darabokat külön megcsinszolgatni, e csak annyira, hogy a szálkák eltűnjenek róla. Akár egyenként le is lehet őket festeni különböző színekkel.


wooden_snowmen-600x800.jpg

Igaz még később jön a Mikulás, de sosem árt időben felkészülni. Néhány deszka, festék, szalagok, maradék ruhák és készen is van a vidám, hangulatos szobadísz.


wood_sun.jpg

Egyszerűnek nem monanám és kell hozzá fa faragó szerszám is, de kitartással ez is elkészíthető házilag. A nap formát a megfelelő méretű és vastagságú fa lapra kell rajzolni - a domború faragásokhoz a lap vastagsága legalább 5 cm legyen egy 30 cm átmérőjű NAP esetén. Lomb vagy gépi szalagfűrésszel ki kell vágni a formát, majd fa vésővel vagy kézi csiszoló vagy gravírozó géppel véglegesítheted az alkotást. Az arányokat megtartva ki lehet számítani a rendelkezésre álló fa vastagságából, hogy mekkora fára van szükség.


dc11fdf148ad5c6c86733dd40b0ffb0d.jpg

A végére maradt egy összetettebb feladat, itt is a ház körül, esetleg folyó/tó/tengerparton talált fa darabok kellenek és persze kézügyesség.

Szólj hozzá