Zabpelyhes nutellás süti
Elsőre úgy gondoltuk, nem illik teljesen a blog témájába, de végül is otthon könnyen elkészíthető, izlés szerint egyedivé tehető és ajándékba is adható. Készítsétek és fogyasszátok egészséggel!
A hozzávalók:
- 3 pohár liszt
- 3 pohár zabpehely
- 1 pohár cukor
- 1 és fél kiskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 375 g vaj
- Nutella vagy lekvár
Mikróban megolvaszjuk a vajat és a nutellán kívül minden hozzávalót összegyúrunk egy edényben. Megfelelő méretű tepsi aljára sütőpapírt helyezünk és a kész tészta massza 2/3-át a tepsiben szétosztjuk, hogy egyenletesen kb fél centiméter vastag legyen. Ezután izlés szerint megkenjük a tetejét nutellával vagy lekvárral - szilva és meggy lekvár is tökéletes - majd a maradék masszát kisebb darabokba szaggatva szétszórjuk a felületén.
Ezután 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük a míg a tészta aranybarnává nem válik.